CWA 15902-1 Algemene eisen

De CEN Workshop Agreement 25 is een eerste Europees schrijfsel over "lifting and load bearing constructions in the entertainment". Het is inmiddels gepubliceerd onder nummer 'CWA 15902'.

Kort door de bocht vertaald is dit document van toepassing op alle machineriën die hijsen (heffen) en/of lasten dragen/houden. Dus, electrotakels, lieren, trekkenwanden, heftafels, draaiplateaus, punttrekken, opwindstatieven... noem maar op.

Er is een hoofdgedeelte: over bovengenoemde apparatuur, en een deel over truss. Op dit moment lijkt het erop dat eea toch weer samengevoegd wordt: eerder was afgesporken dat het aparte documenten zouden worden: zo is het ook in april 2008 goedgekeurd met overgrote consensus. Nu, december 2008 zijn er geruchten... dat het rond de 20e december uitkomt. Dat betekend, dat het door de landelijke Norminstituten (het NEN in Nederland) uitgegeven gaat worden.

Voor het hoofdgedeelte geeft de hoofdstuk indeling een aardig overzicht wat de CWA 15902 (werkgroeptitel 'CWA 25') behandeld:

Dit is het hoofdgedeelte: over apparatuur waaronder trekkenwanden, heftafels, elektrotakels, lieren etc. De hoofdstuk indeling geeft een aardig overzicht wat de CWA 25 behandeld:

 

Foreword
Introduction
1 Scope
2 Normative References
3 Terms and Definitions
4 Hazards
5 Design Requirements
6 Safeguarding Hazardeous Areas
7 Overhead Suspension of Loads
8 Electrical equipment and control systems
9 Information for use
10 Testing prior to first use and after substantial changes
Annex A Risk Assessment list
Annex B    
Classification of risks

 

Bij het NEN kunt u het document in zijn geheel bemachtigen!

 

gearchiveerd onder: