Terugroep aktie Petzl - UPDATE

Inmiddels zijn er meer details vrijgegeven over de fabricagefouten, waaronder een pdf-je met inspectiecriteria.

Deze pdf geeft weer hoe de stiksels er uit dienen te zienHieronder de tekst zoals Petzl het naar zijn wederverkopers heeft gestuurd:

TERUGROEPACTIE van alle Petzl ABSORBICA energie-absorbers

Het betreft alle ABSORBICA energie-aborbers gefabriceerd voor 19 mei 2011, tot en met serienummer 11137****. De relevante productreferenties zijn L57, L58, L58 MGO, L59 MGO, L59 69, L70120 YG, L70150 IM, L70150 YM, L70150 I, L70150 Y, L70150 YM

In deze pdf wordt uitgelegd hoe de stiksels er uit dienen te zien; houdt uzelf op de hoogte via http://www.petzl.com/en/pro

Onderstaande informatie werd ons doorgegeven via Petzl Frankrijk.

Naar aanleiding van een klettersteig ongeval op 5 mei laatsleden hebben we -als voorzorgsmaatregel- een vrijwillige oproep tot productcontrole gelanceerd om de Scorpio leeflijnen (L60 en L60CK) na te kijken gefabriceerd van voor maart 2005. Deze oproep werd gelanceerd op 13 mei.
Een intern onderzoek en analyse van de productieprocedures en meer specifiek de productie van de absorbers met scheurnaden, heeft een zwak punt aan het licht gebracht die mogelijk een verklaring kan zijn voor het ongeval.

Als gevolg daarvan, en ondanks het feit dat de mogelijkheid dat dit defect weer voorvalt zeer klein blijft, heeft Petzl beslist om de volgende stappen te ondernemen:
1. Tijdelijke stopzetting van al deze types energie abosrbers.
2. Tijdelijke stopzetting van de verkoop van de nog op voorraad zijnde SCORPIO en ABSORBICA leeflijnen tot deze werden geinspecteerd alvorens de verkoop weer aan te vatten
3. Oproep tot onmiddellijke inspectie van alle ABSORBICA energie-absorbers gefabriceerd tot 19 mei 2011.

Als u over ABSORBICA energie-absorbers beschikt in uw voorraad, vragen we u om:
1. Onmiddellijk de verkoop ervan stop te zetten
2. Uw vooraad van de ABSORBICA referenties terug te zenden ter controle naar Relight Sales.
Verder willen wij u vragen naar de Petzl website te gaan, waarin u verdere informatie kunt vinden over deze terugroepactie : www.petzl.com/en/pro  De leeflijnen met energie-absorber voor het mobiel antival toestel ASAP, de ASAP’SORBER, valt niet onder deze oproep.

(Roy, 6 juni 2011)