Riggingboek

Er is (eindelijk) een Nederlandstalig boek over rigging in de entertainment, maar ja....

Jan van Boekel heeft het eerste Nederlandstalige boek over rigging in onze branche uitgegeven. Kort voor het verschijnen half juli hoorden we hiervan. Argh heeft contact gehad met Jan van Boekel, en aanvankelijk haar enthousiasme geuit over het feit dat er eindelijk een boek over rigging in het Nederlands zou uitkomen.
Na het lezen van het boek is ons enthousiasme echter verdwenen. Afgezien van het feit dat er duidelijk stukken gekopieerd zijn uit andermans stukken en de bronvermeldingen veelal onvolledig zijn, is het riggingtechnisch gezien een slecht boek. Sommige essentiële dingen staan zo slecht uitgelegd, dat de lezer op het verkeerde been wordt gezet. Zo is er bijvoorbeeld een tabel uit een NPR gekopieerd en op onjuiste manier veranderd. In plaats van cursisten iets te leren wat altijd klopt en aansluit bij de praktijk, leert van Boekel ze hiermee iets wat soms klopt, en soms niet. Met alle mogelijke gevolgen van dien.
Argh distantieert zich dan ook nadrukkelijk van de inhoud van het boek. Het lijkt er sterk op dat de schrijver niet thuis is in ons vak. Argh is van mening dat dit boek uit de handel genomen moet worden om te voorkomen dat dit boek een kwaliteit standaard gaat zetten die ver beneden de maat is. (31 augustus 2008)

gearchiveerd onder: