ICOPER gelanceerd in Polen

19 En 20 februari j.l. is in Gliwice, Polen een riggingconferentie gehouden waarbij de Poolse vertaling van ICOPER is gelanceerd.

ICOPER is de International Code Of Practice for Entertainment Rigging is vastgelegd. Dit is een PLASA initiatief, waaraan riggers uit Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten, Engeland en Nederland aan meegeschreven hebben. Met input van zo'n 30 man uit veel meer landen. De stichting FOH heeft de vertaling op zich genomen; deze is eind 2018 afgerond en goedgekeurd. En deze vertaling is op de riggingconferentie gelanceerd.

De conferentie was een succes: een man of 60-80 waren aanwezig, waaronder zzp-ers, riggers in dienstbetrekking, een flink aantal mannen die niet perse gespecialiseerd zijn in riggen maar ook andere werkzaamheden hebben, een paar planners enz. Hij was erg goed georganiseerd, en er waren interessante workshops en onderwerpen.

Ik heb zelf twee workshopjes gegeven: een over rigging fabels (zoals eerder op een VPT lezing gehouden met mijn collega's) en een waarin ik wat rekenvoorbeelden gaf en oa met Rfem liet zien wat "statisch onbepaald" betekent, en wat "een bumpie up" doet met je steunpuntreacties (oej!!!).

Een paar fotootjes ;-)

een kleine training in aanslagtechniek...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

conferentie zaal