Grote opkomst ledenvergadering

Afgelopen dinsdag, 2 februari, was de opkomst buitengewoon hoog. Rinus zat voor een training in Zuid Afrika, Coen was hard aan t studeren.. verder was iedereen er om belangrijke riggingzaken te bespreken. Te gast waren ook drie nieuwe (aspirant) leden... lees verder..

Niet dat we nooit bijeenkomen, en ook zeker niet omdat we niets te doen hadden - het is sinds jaren weer bizar druk zo aan het begin van het jaar - maar het was erg 'druk' in het kleine kantoortje van Paul en Jeroen.

Er was dan ook aardig wat te bespreken:

  • de Europese norm voor 'Lifting and Load-bearing Equipment' die op dit moment in de maak is, die nogal van belang is voor ons vak rigging,
  • de eindtermen de Jeroen, Rinus en Roy aan het opstellen zijn voor cursusmodules voor evenementen hijstechniek,
  • perikelen rond evenementen en buitenpodia, waar vaak onzorgvuldig voorbereid wordt door opdrachtgevers, en waarvan wij als Argh ons afvragen wanneer het eerste ongeluk gebeurt,
  • de vorderingen rond het ICopER document: de International Code of practice for Entertainment Rigging
  • en.. wat gaan we binnen de ARGH doen qua leden?

Om even op dat laatste verder te gaan: de afgelopen jaren zijn er stilletjes aan een aardig aantal technici bijgekomen die zich veel bezig houden met rigging. Dat zijn vaak jonge gasten die wij als ARGH leden nog niet kennen, en zij kennen ARGH niet. En binnen de ARGH willen we graag uitbreiden qua leden. Om een aantal redenen: we willen de riggers en grounders in Nederland blijven vertegenwoordigen, en daarvoor hebben we in alle geledingen leden nodig; en we willen de kwaliteit waarborgen binnen ons vak, en dat kan het makkelijks door elkaar vaak te spreken en met elkaar te werken.

Op dit moment zijn lid:

Jeroen de Goei (voorzitter), Paul Hoogenboom (penningmeester), Roy Schilderman (secretaris), Rinus Bakker, Neef Mazereeuw, Coen Kortendijk, Gerrit de Beuze, Jan Hoefnagels , Jan Siemons , Michiel Peters, Niels Peeters, Rien Engelberting, Ruud De Deugd en Sander Buys. Aangeschoven waren Martijn Hulshof, Ignas Eeltink en Martijn Wingelaar.

Mocht je eens willen kennismaken, een keertje langskomen als we samenkomen, laat het dan weten. Mail bijvoorbeeld Jeroen de Goei (mailto:jgoei@xs4all.nl) of Roy Schilderman (mailto:rigroy@xs4all.nl)